OmistajaHihnan toisessa päässä pyörii vuonna -96 syntynyt nuori koiraharrastaja Kajaanista.

Collie on rotu, joka minulla on aina ollut haaveena. Kun tutustuin Moonan kasvattajaan Sannaan, hän kertoi pentusuunnitelmistaan, ja olin aivan sekaisin. Pitihän sitä äidille heti soitella että nyt minulla olisi mahdollisuus saada oma pentu. Sehän ei äidille käynyt ollenkaan, koira tulisi liian kalliiksi, mukaan lukien ell kulut yms. Se tietenkin vähän harmitti, mutta päätin näyttää äidille että pystyn siihen. Aloin kasaamaan itse Moonaan rahaa. Rahan keräyksen varrella, sain mahdollisuuksia esittää Sannan koiria Junior Handlerissa, hyvin tuloksin. Kerran jopa uskallauduin/pääsin rotukehään. Kun Moonan äiti Kira astutettiin, olin vähän harmissani, koska äiti ei ollut kuitenkaan välittänyt koiranpentu puheistani mitään. Mutta suureksi yllätyksekseni, Vaasan näyttelyssä 2009, Sanna paljasti kehän jälkeen, että ovat keskustelleet äitini kanssa, että jos sopiva pentu syntyy, niin se tulee minulle. Olin pyörtyä onnesta.
Niimpä sopiva pentu syntyi 3.7.2009, iso kiitos Sannalle!

Harrastukseni täyttää pääosissa koiranäyttelyt. Colliekehiltä minut useimmiten bongaa. Olen myös handlaillut monia eri rotuja, isoja ja pieniä, hieman haastavia ja helppoja. Junior Handlerissa tuli pyörittyä aina mahdollisuuksien mukaan, kun ikää riitti. Viimeisenä vuonna kisasin vain muutamat kisat, mutta aiempina vuosina niissä tuli pyörittyä niin paljon kuin mahdollista. Sieltä olen saanut paljon kokemusta, oppia sekä erityisesti uusia ystäviä!

Agilityä harrastetaan tällä hetkellä pääosin Sissin kanssa, mutta myös Moona pääsee välillä mukaan hupiaksailemaan. Kaikkien kanssa kotitokoillaan silloin tällöin.

FI MVA Droplet's Female Friend "Sunny" om. Sanna Schroderus
Moona, Kajaanin agilitykisat 2.6.2013
Pidän myös valokuvauksesta, omistan Nikon D80;n.

Tässäpä jonkinlaista tarinaa minusta, toivottavasti pysyit kärryillä ja jaksoit lukea! 
 -Essi Rusanen
Yhteydenotot:
essi.rusanen@gmail.com

Olen
  • Suomen Collieyhdistyksen jäsen
  • Suomen Kennelliiton jäsen